Summa exclusief importeur Interstate

Groothandel Summa, een onderdeel van de Pon Banden Groep (PBG), wordt exclusief importeur en distributeur voor het Amerikaanse bandenmerk Interstate Tires in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken.

Interstate werd tot eind 2018 in Europa gedistribueerd via de Interstate Tire & Rubber Company. Dit bedrijf ging failliet na betalingsproblemen van de Oostenrijkse autobandengroothandel Bruckmüller. Met de overeenkomst die PBG deze week met het Amerikaanse moederconcern van Interstate Tires heeft getekend, keert Interstate dus terug op de Europese markt.

Wereldwijd

Interstate Tires bestaat sinds 1972 en is gespecialiseerd in de productie van banden voor personenwagens, pick-ups en bedrijfswagens. Het merk is inmiddels in 73 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Sinds april 2018 is Interstate Tires onderdeel van TBC Corporation, één van de grootste Noord-Amerikaanse distributeurs van banden voor de vervangingsmarkt.

Assortiment

Het bandenportfolio van Interstate Tires is per direct leverbaar via de Summa-distributiekanalen. In eerste instantie start het merk in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken met een uitgebreide serie allseason- en winterbanden. Komend voorjaar breidt Summa de bandenlijn van Interstate Tires verder uit met de introductie van een breed assortiment zomerbanden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *