Turbo Direct distributeur Nederland van IHI

Turbo Direct uit Almere is aangesteld als distributeur voor Nederland van IHI turbochargers. Het merk heeft een kleiner marktaandeel dan grotere broers Honeywell Garrett, Borg Warner en Mitsubishi maar zit als eerste montage op diverse merken personenwagens.

IHI heeft een kleiner marktaandeel dan grotere broers Honeywell Garrett, Borg Warner en Mitsubishi maar zit als eerste montage op diverse merken personenwagens. Daarnaast is IHI actief in de segmenten commercial diesel en marine. De eigenaren van Turbo Direct, Erwin Visser en Frans Wiegmans zijn tevreden. “Met IHI erbij hebben wij nu voor vrijwel het complete turboprogramma voor  personenwagens rechtstreeks contact met de fabrikant”, zegt Visser. “Belangrijk met het oog op een aantrekkelijkere kostprijs en de beschikbaarheid van nieuwe info over techniek en toepassingen.”

Duur

Volgens Wiegmans is Turbo Direct het enige bedrijf in Nederland dat uitsluitend originele turbo’s aanbiedt. “Veel garages denken dat ‘origineel’ gelijkstaat aan duur. Het tegenovergestelde is waar. In zeer veel gevallen zijn wij voor de garage aantrekkelijker qua prijs dan de grossier. Daarnaast weten onze klanten wat ze krijgen, bij een grossier moet je nog maar afwachten wat voor soort turbo er in de doos zit. Enkele dagen na dit nieuws kwam Carrec Technocenter uit Soesterberg met het bericht voortaan uitsluitend nog nieuwe turbo’s te leveren – via Turbo Direct.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †