fbpx
bekeken: 1577 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Werkstraf voor verkoop nep-Bugatti’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 mei 2018, 13:09

Leestijd: < 1 minuut

Voor fraude met de invoer van klassieke Bugatti’s zijn de eigenaar en een personeelslid van een Gelders autobedrijf veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur en een half jaar voorwaardelijk.

Volgens regionale media omzeilde de twee invoerrechten door de Bugatti’s de status van oldtimer te geven. In werkelijkheid waren de uit Argentinië ingevoerde voertuigen nagemaakt en gloednieuw.

De handel vond plaats tussen 2008 en 2013. Omdat de replica’s door de douane niet van echte oldtimers te onderscheiden waren, omzeilden de eigenaar en zijn medewerker volgens justitie voor 180.000 euro aan belasting. Het autobedrijf uit Westervoort zou de ‘authentieke’ Bugatti’s hebben aangeboden voor zestig mille, aanzienlijk lager dan wat gebruikelijk is. Naast de werk- en celstraf moet het bedrijf nog een boete van 100.000 euro betalen.

Bij de zitting, medio april, voerden de verdachten aan dat het tiental aangeleverde voertuigen was samengesteld uit authentieke onderdelen van oude, gedemonteerde Bugatti’s. Die optelsom leidde volgens hen tot een echte oldtimer. De rechter acht echter fraude bewezen.

Tags: , , ,

Oproep BRV:…Shell: ‘Er zijn al OEM’s…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties