bekeken: 306 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Zakelijke rijder laakt verlaging maximumsnelheid

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 november 2019, 09:15

Leestijd: 1 minuut

70 procent van de zakelijke rijders ziet niets in het voornemen van het kabinet om de maximumsnelheid overdag op alle snelwegen terug te brengen naar 100 kilometer per uur.

22 procent heeft nog liever een autoloze zondag. 47 procent ziet beide maatregelen niet zitten. Een kleine 8 procent ziet wel iets in beide maatregelen. Dat zijn de uitkomsten van een enquête onder meer dan duizend leden van de Vereniging Zakelijke Rijders.

Geen enkel effect

Voorzitter Jan van Delft betoogt dat zakelijke rijders al heel veel bijdragen aan de reductie van de stikstofuitstoot. Immers, zakelijke rijders leggen gemiddeld een kleine veertigduizend kilometer per jaar af en rijden veelal in de moderne en schone benzine- en dieselauto’s. In 2019 is het aandeel volledig elektrisch onder zakelijke rijders zelfs gestegen naar 17 procent.

Afgezien daarvan, zegt Van Delft: “Met een elektrische auto 100 km/uur rijden heeft geen enkele effect op stikstof en een maatregel met een dergelijk effect kan niet anders gezien worden dan symboolpolitiek. We moeten stoppen met het pesten van de automobilist.”

Tags: , ,

Congres vol wegwijzersOlie speciaal voor Kia
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties