bekeken: 2301 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,58)

ZDK waarschuwt voor ‘riskante doe-het-zelf-tips’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 maart 2016, 08:14

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse koepelorganisaties ZDK (Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe) en GVA (Gesamtverband Autoteile-Handel) waarschuwen voor in hun ogen riskante online tips om zelf remmen te vervangen.

Websites die dergelijke vervangingsonderdelen aan consumenten verkopen doen dat inclusief gebruiksaanwijzing met afbeeldingen. Door de detaillering van de meegeleverde informatie zouden mensen die eigenlijk geen benul hebben van dergelijke klussen ertoe worden verleid om het toch eigenhandig uit te voeren. Het gaat volgens ZDK en GVA echter om hoogwaardige werkzaamheden op het gebied van voertuigveiligheid, zoals de vervanging van remzadels, remschijven en remvoeringen.

Vertegenwoordigers van ZDK en GVA hielden deze week in Bonn overleg over dit onderwerp. In een officiële verklaring na afloop lieten ze weten dat “hobbyisten niet alleen hun eigen leven maar ook dat van derden binnen en buiten het voertuig in gevaar brengen.”

‘Vakbekwame reparatie’

Bij alle werkzaamheden die van doen hebben met veiligheid moeten volgens beide organisaties onderdelen van topkwaliteit worden toegepast. “Vakbekwame reparatie moet worden overgelaten aan bedrijven die de daarvoor benodigde kwaliteit in huis hebben.”

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens zegt in Nederland geen vergelijkbare signalen te hebben opgevangen. “Mogelijk speelt de loskoppeling in Duitsland van keuringsadres en onderhoudsadres een rol. Dat werkt kostenverhogend. In Nederland heb je één adres. Hoe dan ook hebben we maar één advies aan de consument: begin hier niet aan. Laat het aan de professional over.”

Tags: , , , , , ,

Sator completeert netwerk met…Hassefras nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties