bekeken: 1073 x
Waardeer dit artikel:
55 votes, average: 2,46 out of 555 votes, average: 2,46 out of 555 votes, average: 2,46 out of 555 votes, average: 2,46 out of 555 votes, average: 2,46 out of 5
(2,46)
(Inloggen is vereist)

Zelfrijdende auto nog niet omarmd door Nederlanders

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 2 januari 2017, 10:31

Leestijd: 1 minuut

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders voelt zich ‘niet comfortabel in een zelfrijdende auto’. Een kleine 25 procent vindt van wel. Er is dus nog een weg af te leggen voor de autorijdende Nederlandse consument de zelfrijdende auto omarmt, blijkt uit een, overigens Europese studie van bandenfabrikant Goodyear.

Interesse in de auto ligt bij Nederlanders opvallend laag is de conclusie. Zelfs 44 procent van de Nederlandse automobilisten zou liever niet langs een zelfrijdende auto rijden. Het is volgens Goodyear – die de studie in samenwerking met de London School of Economics uitvoerde – opvallend dat Nederlanders minder aandacht besteden aan hun ‘toekomstige’ auto dan hun mede-Europeanen. Van de ondervraagden geeft 45 procent aan te weinig te weten over zelfrijdende auto’s, de laagste score in Europa.

Indien zelfrijdende auto’s de wegen zouden overnemen, denkt slechts 58 procent dat ze het plezier van het rijden zouden missen, het laagste aantal in Europa. Wel denkt 59 procent zich onprettig te voelen als de controle over de auto wordt afgestaan, het tweede laagste cijfer in Europa. Wat betreft het gebruik van nieuwe technologie, bengelt Nederland onderaan: 47 procent beweert de laatste producten met plezier te gebruiken wanneer de kans zich aandient en 44 procent is overtuigd van het nut van nieuwe technologieën tijdens het rijden.

Na de Belgen zijn Nederlanders overigens de intensiefste GPS-gebruikers: 71 procent gebruikt GPS bij onbekende wegen.

Tags: , ,

Peter de Roo naar INP QualityAutomotive Pro overgenomen
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties