bekeken: 1112 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Zes kandidaten Dave Bebelaar Award 2019

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 4 juni 2019, 14:36

Leestijd: 2 minuten

De stichting Duurzaam  Repareren heeft zes kandidaten voor de Dave Bebelaar Award 2019 genomineerd. Op 20 juni wordt bekend wie ditmaal de meest aansprekende ontwikkeling in huis heeft op het gebied van duurzaamheid in de Nederlandse autobranche.

Tussen de genomineerden bevinden zich MKB-bedrijven en multinationals. Dat is volgens de organisatie mede de charme van de award. “Ook dit jaar hebben we weer een line-up van genomineerden, allemaal pareltjes van duurzaamheid”, zegt Harry Filon van de stichting Duurzaam  Repareren.

De genomineerden zijn:

  • Autoschade De Wilde Twello. De nieuwe locatie is volledig duurzaam ingericht. De focus lag niet alleen op energievoorziening maar ook op reductie van verspilling (lak) en op materialen die levenslang meegaan.
  • ABS Westland met BASF. Het gasloze autoschadeherstelbedrijf ABS Westland gebruikt de Eco-Balance laklijn van BASF. Bij de vervaardiging van basisproducten wordt een deel van de fossiele grondstoffen vervangen door hernieuwbare grondstoffen. Ook heeft ABS Westland een VOS-Regeling laten inbouwen in de spuitcabines, goed voor een aanzienlijke energiebesparing.
  • Nno-coatings levert een glasversterker die op de voorruit kan worden aangebracht. Door de coating ontstaan minder ‘pitten’ en scheuren. Daardoor is minder reparatie of vervanging nodig, wat op jaarbasis vele tienduizenden autoruiten kan schelen.
  • Michelin Long Lasting Performance. Banden worden vaak al bij 3 mm vervangen. Michelin wil die vroegtijdige demontage en vervanging terugdringen, middels zijn Evergrip-technologie. Op jaarbasis betekent dat een verminderde CO₂ uitstoot van bijna 6,6 miljoen ton.
  • Förch Nederland. De leverancier van werkplaatsbenodigdheden is genomineerd voor zijn inductieverwarmer, voor het verwarmen van vastzittende onderdelen, zoals fuseekogels en lagers. De inductieverwarmer vervangt gasbranders, waardoor de CO₂- en NOx-uitstoot naar nul wordt gebracht. Ook is het apparaat veiliger voor de monteur en is de kans op beschadiging van het voertuig kleiner.
  • Vakgarage Van der Klij. Het bedrijfspand is onlangs compleet nieuw gebouwd, waarbij duurzaamheid voorop stond. Het pand is geschikt gemaakt voor service, reparatie en verkoop van elektrische voertuigen, met een laag energiegebruik en CO₂ uitstoot.

Promotievideo

De genomineerden worden via een promotievideo getoond op de website van de stichting Duurzaam Repareren. Via de website kunnen bezoekers hun stem uitbrengen. Tijdens het jaarlijkse event van de stichting (20 juni) pitchen de genomineerden nog een keer. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. De prijs is vernoemd naar de in 2013 overleden voormalig directeur van Auto Recycling Nederland.

Tags: , ,

Arval lanceert Mobility…ING: elektrische auto wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties