bekeken: 879 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

ZF investeert in de connected car

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 16 juli 2018, 07:34

Leestijd: < 1 minuut

Onderdelenfabrikant ZF heeft het samen met onder andere IBM en UBS ontwikkelde Car e-Wallet concept ondergebracht in een start-up. Na de zomer zal het concept bij een aantal auto´s als proefproject live gaan.

Car e-Wallet is een in auto’s geïntegreerd betaalsysteem. Zaken als tanken, elektrisch laden, parkeren, tol, autodelen of zelfs bepaalde aankopen langs de weg (denk aan McDonalds) kunnen ermee worden afgerekend – en op middellange termijn ook de werkplaatsfactuur. Voor het doen van de online betalingen wordt gebruik gemaakt van de e-Call sim en de blockchain MOBI (mobility open blockchain initiative). In MOBI participeren naast ZF onder andere Bosch, BMW General Motors, Ford, Renault en Accenture.

Connectiviteit

Bijna een jaar geleden begon ZF met de ontwikkeling van Car e-Wallet. Met hulp van de eerste partners is het nu klaar voor introductie. Met welke fabrikant(en) dat op korte termijn al gaat gebeuren, is nog onbekend. ZF investeert momenteel in een groot veranderingsproces. Daarbij wordt de onderdelenfabrikant een steeds belangrijkere speler wat systemen voor elektrische voertuigen betreft, en met name connectiviteit.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sator-LKQ neemt Vanesch Verf…Bosch moet openheid bieden in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties