bekeken: 725 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Zon begint weer te schijnen in dealerland

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 10 juli 2020, 09:10

Leestijd: < 1 minuut

Terwijl het de afgelopen week in ons land flink heeft geregend en het meer herfst dan zomer leek, scheen de zon wel in de dealershowrooms. Uit voorlopige RDC-cijfers blijkt namelijk dat er tussen 1 en 9 juli ruim 14 procent meer nieuwe personenauto’s werden afgeleverd dan in dezelfde week vorig jaar.

Het gaat om 10.196 nieuwe personenauto’s tegenover 8911 stuks in diezelfde periode vorig jaar. Nu is juli wat autoverkopen betreft niet de meest spannende maand van het jaar, maar de plus motiveert en stimuleert dealers natuurlijk wel om uit het crisisdenken te komen.

Fabrieken

De stijging komt deels doordat nieuwe, bestelde auto’s nu ook afgeleverd kunnen worden, nu de autofabrieken weer open zijn en de toestroom vanuit diverse fabrikanten in met name Duitsland en Frankrijk weer op gang is gekomen. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer en is de min van januari tot en met 9 juli nog altijd 28 procent, maar het is wel het eerste echt positieve signaal in dealerland dit jaar.

Elektrisch

Het aandeel EV’s en hybrides in de registraties is eveneens flink gestegen. Dat heeft er wel toe geleid dat de subsidiepot voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto inmiddels leeg is.

Tags: , ,

VACO Coronamonitor 7: hoogste…Zakelijk een Model 3, privé…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties