bekeken: 623 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Zorgen om brandgevaar elektrische auto’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 mei 2020, 11:38

Leestijd: < 1 minuut

Het Verbond van Verzekeraars deelt de zorgen van de brandweer om het toenemend aantal elektrische auto’s in parkeergarages. Het verbond stelt zich achter het advies van de brandweer om maatregelen te nemen die de risico’s van laadpunten voor elektrische auto’s beperken.

“De huidige maatregelen zullen vooral zijn gebaseerd op de ‘oude wereld’, met de traditionele voertuigen die rijden op benzine en diesel”, aldus Jolanda Trijselaar, portefeuillehouder Risicobeheersing en veilige energietransitie bij Brandweer Nederland.

Brandrisico’s

Portefeuillehouder Incidentbestrijding Esther Lieben vult aan: “De brandrisico’s bij elektrische voertuigen zijn anders dan bij traditionele voertuigen op fossiele brandstoffen. Branden wijken af in brandverloop, intensiteit en mogelijkheid voor een veilige bestrijding door de brandweer. Dit betekent dus ook iets voor de voorzieningen die je moet treffen. We vinden het verstandig om, nu wetgeving nog achter loopt, van tevoren na te denken over eventuele risico’s en hoe we die op voorhand al kunnen verkleinen. Dat is ook iets wat onze collega’s van incidentbestrijding van ons mogen verwachten.”

Trijselaar wijst er verder op dat het advies verder reikt dan alleen elektrische voertuigen. Zo is er ook het risico van een niet-beheersbare brand, die kan leiden tot veel schade en zelfs het volledig uitbranden van de garage. “Als partijen dat risico zoveel mogelijk willen uitsluiten, kunnen ze elektrische voertuigen beter niet laten stallen en/of opladen in de parkeergarage, maar zoeken naar alternatieve plaatsen buiten het gebouw.”

Het volledige advies, met een lijst aan risicoverminderende maatregelen, is te lezen op de site van Brandweer Nederland.

Nieuwe benoemingen bij BovemijEen klassieke Mercedes, maar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties