bekeken: 595 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

188 banen weg bij Punch Powertrain

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 augustus 2019, 13:55

Leestijd: < 1 minuut

Automotive toeleverancier Punch Powertrain is van plan om 188 van de 1100 banen te schrappen in zijn fabriek nabij Sint-Truiden in België.

Dat heeft het management vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere bijeenkomst waarbij ook het personeel aanwezig was, aldus verschillende media.

Het zou gaan om 172 fabrieksarbeiders en 16 andere medewerkers. Als reden voor het massaontslag wordt de neergang van de Chinese auto-industrie genoemd, waar Punch Powertrain automatische versnellingsbakken aan levert. Sinds enkele jaren is Punch Powertrain eigendom van het Chinese Yinyi, dat in grote financiële moeilijkheden verkeert. Geely, onder meer eigenaar van Volvo, is een van de klanten van Punch Powertrain.

Gevreesd wordt dat het niet bij deze ontslagronde blijft. Mogelijk dat in een later stadium ook ontslagen volgen bij de locatie in Eindhoven.

Tijdelijke werkloosheid

Al twee jaar maakt Punch Powertrain gebruik van de mogelijkheid om werknemers tijdelijk te ontslaan. Ook werd er in de fabriek al niet meer tijdens het weekeinde gewerkt.

Hoop

Wel gloort er hoop voor Punch Powertrain. Onlangs heeft het bedrijf een contract getekend met PSA, waar het onderdelen voor elektrische en hybride auto’s aan gaat leveren. Helaas gaat dit pas in 2022 van start. Het is nu zaak om te kijken hoe het bedrijf die tussenliggende periode kan overleven.

Tags: , , ,

Jij bent je eigen…Column Barend Luiting: Hype of…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties