bekeken: 864 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

24 Leafs voor werknemers Sloecentrale

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 22 mei 2019, 14:29

Leestijd: < 1 minuut

De energiecentrale in het Zeeuwse Ritthem heeft 24 werknemers een volledig elektrische Nissan Leaf ter beschikking gesteld, als onderdeel van zijn duurzaamheidsbeleid.

Kees Laban, commercieel en financieel manager van de Sloecentrale: “Als management proberen we het personeel nauw te betrekken bij brainstormsessies over innovatieve duurzame projecten. Het idee om voor alle werknemers elektrisch vervoer te organiseren, troffen we aan in onze ideeënbus. Een projectteam is met dit ambitieuze idee aan de slag gegaan en nu, een jaar later, is het gerealiseerd.”

Privégebruik

“De werknemers betalen een nettobijdrage van 150 euro per maand. Daar komt nog wel 4 procent bijtelling bovenop voor het privégebruik van de auto. Uiteraard draagt de Sloecentrale ook bij, maar de vergoeding is ongeveer hetzelfde als voor het huidige woon-werkverkeer met benzine- en dieselauto’s. Het is niet duurder”, zegt Laban.

Nu 24 van de 48 werknemers van de Sloecentrale elektrisch kunnen rijden, is het de beurt aan de overige werknemers. “Dit is geen eenmalig project. De overige werknemers kunnen later altijd nog instappen. Gezien de financieel aantrekkelijke regeling zal dat naar verwachting ook snel gebeuren.”

Tags: , , ,

Sinatec breidt organisatie uitDebat Bovag over trends…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties