Turbo Direct uit Almere is aangesteld als distributeur voor Nederland van IHI turbochargers. Het merk heeft een kleiner marktaandeel dan grotere broers Honeywell Garrett, Borg Warner en Mitsubishi maar zit als eerste montage op diverse merken personenwagens.

IHI heeft een kleiner marktaandeel dan grotere broers Honeywell Garrett, Borg Warner en Mitsubishi maar zit als eerste montage op diverse merken personenwagens. Daarnaast is IHI actief in de segmenten commercial diesel en marine. De eigenaren van Turbo Direct, Erwin Visser en Frans Wiegmans zijn tevreden. “Met IHI erbij hebben wij nu voor vrijwel het complete turboprogramma voor  personenwagens rechtstreeks contact met de fabrikant”, zegt Visser. “Belangrijk met het oog op een aantrekkelijkere kostprijs en de beschikbaarheid van nieuwe info over techniek en toepassingen.”

Duur

Volgens Wiegmans is Turbo Direct het enige bedrijf in Nederland dat uitsluitend originele turbo’s aanbiedt. “Veel garages denken dat ‘origineel’ gelijkstaat aan duur. Het tegenovergestelde is waar. In zeer veel gevallen zijn wij voor de garage aantrekkelijker qua prijs dan de grossier. Daarnaast weten onze klanten wat ze krijgen, bij een grossier moet je nog maar afwachten wat voor soort turbo er in de doos zit. Enkele dagen na dit nieuws kwam Carrec Technocenter uit Soesterberg met het bericht voortaan uitsluitend nog nieuwe turbo’s te leveren – via Turbo Direct.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties