Moove Connected Mobility voegt de functionaliteit autodelen toe aan zijn dienstenpakket. Moove Sharing werkt met een combinatie van een app op de smartphone en een fysieke sleutelkast in de auto.

“Moove Sharing is de oplossing voor wie zonder hoge kosten een deelauto wil kunnen inzetten. Vaak moet daarvoor dure apparatuur geïnstalleerd worden. Dat is bij Moove Sharing niet nodig. Je plaatst de Moove Box met autosleutel los in de auto, bijvoorbeeld in de kofferbak. Door een Bluetooth-verbinding maakt de geregistreerde gebruiker met een app op zijn smartphone verbinding met de auto. De auto is dus zelf niet connected”, aldus Henk Kooijman, algemeen directeur Moove Connected Mobility.

Opladen

moove-boxDe Moove Box heeft uiteraard stroom nodig, maar daar is geen ingrijpende installatie voor nodig. “Je kunt de box opladen aan de 12 voltstekker. Ontkoppeld kan de box zo’n drie weken zonder stroom. De meeste auto’s hebben wel een 12 voltstekker in de kofferbak, dus daar zou hij goed aan vastgekoppeld kunnen worden en wordt de box bij iedere rit automatisch opgeladen.” Voordeel hiervan is dat een deelauto eenvoudig uit de pool genomen kan worden. “We hebben uitgebreide pilots gedaan en dan blijkt dat bedrijven die bijvoorbeeld een pool hebben van tien auto’s in de praktijk makkelijk met zeven of acht toe te kunnen. Je hebt ook geen dedicated poolauto’s meer nodig. Eenvoudig de box uit de auto halen en het is weer een gewone auto.”

B-to-B

Moove Sharing is bedoeld voor wagenparkbeheerders die auto’s van de zaak aan meerdere medewerkers ter beschikking willen stellen. Een andere doelgroep is die van autoverhuurders. Zij kunnen een auto verhuren zonder dat daarvoor een fysieke sleuteloverdracht nodig is.  Pakketdiensten kunnen dankzij Moove Sharing toegang krijgen tot servicevoertuigen van een bedrijf en te allen tijde goederen in het voertuig plaatsen. Hoewel de dienst ook door particulieren te gebruiken is die privé hun auto met derden willen delen, is Moove Sharing allereerst een B-to-B oplossing, bedoeld voor met name leasemaatschappijen en grotere fleetowners, aldus Kooijman. “En omdat Autobinck ook een belang heeft in Snappcar kun je bedenken dat ook dat een doelgroep is. Er moet ook gelogd worden wanneer een auto gebruikt wordt en door wie. Wanneer de auto na gebruik bijvoorbeeld niet afgetankt is, of er is schade ontstaan, dan is altijd duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is.”
Deel dit artikel op​
Laatste nieuws
28 april 2025
Personenauto’s steeds langer, breder en zwaarder
28 april 2025
De transformatie van Automotive Academy
28 april 2025
‘Kans Bosch Car Service te worden met beide handen gegrepen’
25 april 2025
BOVAG over Klimaatpakket 2025: nieuw evenwicht vinden essentieel
25 april 2025
Apollo Tyres wil Enschede sluiten
25 april 2025
Van Mossel: grootste overname tot nu toe
Meest bekeken berichten
Recente reacties