bekeken: 1252 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Aantal oplaadpunten sinds 2015 verdubbeld

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 september 2017, 12:33

Leestijd: 1 minuut

Met dank aan vooral de vier grote steden is in Nederland sinds 2015 het aantal publieke laadpunten voor elektrische auto’s ruimschoots verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens die Esri, leverancier van geo-informatie, samenstelde op verzoek van BNR Nieuwsradio.

ev-oplaadpuntenUitgedrukt in aantallen is de meest actuele stand van zaken bijna dertigduizend laadpunten. Twee jaar geleden waren dat er 13.500. Bij het merendeel van de gemeentes was de afgelopen twee jaar sprake van een toename. Verder kent Nederland momenteel 75.000 private laadpunten (aan huis) en 173 punten voor snelladen.

Ontoereikend

De opwaartse trend ten spijt zal het actuele aanbod ontoereikend zal zijn voor de vraag in de komende jaren, verwacht Bert Klerk, voorzitter van Formule E-team. Hij verwijst naar de reeks elektrische auto’s die autofabrikanten tussen nu en 2021 gaan leveren. Die verbreding van het aanbod zal leiden tot extra vraag naar laadpunten, zodat het netwerk versneld verruimd moet worden. Wel zal de steeds groter worden actieradius van nieuwe EV-generaties een dempend effect hebben op de vraag naar openbare laadpunten.

Tags: , ,

Dieselfilters UFI voor VW…Daling autodiefstal Nederland…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties