bekeken: 748 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

ACM adviseert regulering mobiliteitsmarkt

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 4 september 2018, 15:18

Leestijd: < 1 minuut

De Autoriteit Consument & Markt wil dat de markt voor mobiliteitsdiensten aan economische regels wordt gebonden. Dit moet leiden tot gelijke kansen voor aanbieders in deze markt.

Dat staat in een advies dat de ACM eind augustus heeft uitgebracht aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Mobility as a service

Aanbieders van mobiliteitsdiensten combineren verschillende vervoersdiensten (zoals trein, bus, metro, deelfietsen) en aanverwante diensten zoals het verzorgen van de administratie voor klanten. Momenteel worden onder de noemer van mobility as a service diverse initiatieven ontplooid die het mogelijk maken voor reizigers om op één digitaal platform een deur-tot-deur-reis te plannen, boeken en betalen. Partijen die mobiliteitsdiensten willen aanbieden zijn daarvoor afhankelijk van het OV-chipkaartsysteem van Trans Link Systems, openbaarvervoersdiensten en informatie van OV-bedrijven. De ACM concludeert in haar advies dat er een risico is dat aanbieders van mobiliteitsdiensten geen toegang krijgen tot alles wat ze nodig hebben om een concurrerend product op de markt te brengen.

Waarborg

Henk Don, waarnemend bestuursvoorzitter ACM: “Als de staatssecretaris het makkelijker wil maken voor nieuwe aanbieders om mobiliteitsdiensten aan te bieden, zou regulering kunnen waarborgen dat aanbieders gelijke toegang krijgen tot het OV-chipkaartsysteem en de vervoersdiensten. Aan regulering zijn ook nadelen verbonden. Het is aan de politiek om een afweging te maken of de baten opwegen tegen de kosten.”

Tags: , ,

Focwa zet schadeherstel in…Occasionverkoop augustus…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties