bekeken: 1123 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Airbagprobleem: 60.000 Toyota’s naar werkplaats

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 2 november 2018, 12:58

Leestijd: < 1 minuut

Louwman & Parqui roept ongeveer zestigduizend Toyota’s terug naar de werkplaats, in verband met manco’s aan de airbags. De maatregel is onderdeel van een wereldwijde recall.

De maatregel betreft in ons land de Avensis, Corolla en Yaris van elf t/m achttien jaar oud. Bij 12.458 exemplaren bevat de passagiersairbag van toeleverancier Takata een ontsteker die eventueel niet goed of op het onjuiste moment kan afgaan. Overigens werken volgens de Nederlandse importeur wereldwijd negentien autofabrikanten met deze Takata-onderdelen – ook Europese. Industriebreed zouden wegens dit defect tussen de 65 miljoen en 70 miljoen voertuigen worden ontboden bij de dealer.

De overige 47.757 in Nederland terug te roepen voertuigen kunnen te maken krijgen met een probleem van andere aard: een gebrekkige airbagcomputer. Om daadwerkelijke storingen voor te zijn, moeten ook deze auto’s terug naar de werkplaats. In beide gevallen wordt de aanpassing kosteloos in ongeveer een uur doorgevoerd. Klanten worden actief geïnformeerd over het verdere verloop. Uitgangspunt van Toyota blijft, zo zegt woordvoerder Guido Roozekrans, dat een recall start zodra zich een euvel voordoet bij een van zijn modellen, ongeacht de leeftijd van de auto. “Wat niet betekent dat alle auto’s in een recall het euvel ook echt allemaal hebben.”

Takata kampt al jaren met technische problemen. Spontaan geactiveerde airbags zorgden voor dodelijke slachtoffers, aanhoudende verliezen en een lange reeks recalls.

Tags: , , ,

De werkplaats in 2040Autobedrijf Soest gesloten na…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties