bekeken: 1070 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Aiways heeft geen dealer nodig voor U5

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 28 februari 2020, 08:33

Leestijd: < 1 minuut

Aiways heeft bevestigd dat zijn nieuwe U5, een volledig elektrische SUV, in Europa uitsluitend direct aan de consument aangeboden zal worden, zonder tussenkomst van traditionele autodealers.

Alexander Klose, executive vice president Overseas Operations bij Aiways: “Het verkoopmodel van Aiways zal zorgen voor verbeterde toegang tot de volledig elektrische U5 en het eenvoudig maken om een auto aan te schaffen via het internet. We overwegen verschillende typen eigendomsmodellen variërend van abonnementsoplossingen tot directe verkoop, maar we beginnen met leasing.”

Marktintroductie

De marktintroductie van de voor productie geschikte Europese versie van de U5 gebeurt tijdens de Autosalon van Genève (van 3 tot en met 13 maart). Aiways zal hier ook zijn eerste zakelijke partners voor Europa introduceren, want hoewel de consument in eerste instantie via internet kennis kan maken met de U5, is Aiways ook bezig met het inrichten van showrooms in Europa. Aiways werkt daarvoor onder meer samen met elektronicaketens.

De productie van de U5 heeft wel te lijden gehad onder de uitbraak van het coronavirus. De eerste leveringen in Europa zullen daarom niet in april plaatsvinden, maar waarschijnlijk pas in augustus 2020.

Aftersales

Voor service en onderhoud heeft Aiways een netwerk opgebouwd van specialisten die speciaal getraind zijn om de geavanceerde systemen in de U5 te kunnen onderhouden. In Duitsland is Aiways van plan om daarvoor een samenwerking aan te gaan met onderhoudsketen A.T.U.

Chris Kimman nieuwe eigenaar…All-seasonband Goodyear met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties