fbpx
bekeken: 2262 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Akkoord cao Apollo Vredestein

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 september 2017, 12:27

Leestijd: < 1 minuut

Apollo Vredestein heeft gisteren een principeakkoord bereikt met de vakbonden CNV en FNV over een nieuwe, éénjarige cao. Het personeel krijgt een loonsverhoging van 2.0 procent per 1 april 2017. Daarnaast wordt de ouderenregeling (Generatiepact) opgerekt naar 80% werken, 90% brutosalaris en 100% pensioenopbouw.

Het akkoord wordt op 13 c.q. 15 september voorgelegd aan de leden van de vakbonden. CNV-bestuurder Gerard van Dijk spreekt van “een heel goed aanbod”, waarmee “de rust op de werkvloer terugkeert.” Apollo Vredestein laat zich in vergelijkbare bewoordingen uit. Het bedrijf laat weten zich bewust te zijn van “de impact die de noodzakelijke veranderingen binnen het bedrijf hebben op haar medewerkers. Er is voor deze oplossing gekozen om arbeidsrust te garanderen en om verder te bouwen aan de markpositie.”

Vorige week sloten de vakbonden een staking bij de bandenproducent niet uit, gezien het verschil van inzicht tussen werkgever en werknemers.

Tweede cao-jaar

Opmerkelijk is dat Apollo Vredestein uit eigen beweging direct een loonbod van 2.3 procent voor een tweede cao-jaar gedaan. De cao waarover nu overeenstemming is bereikt eindigt per 1 april 2018. Daarmee zou al vrij snel opnieuw onderhandeld moeten gaan worden, over de cao voor 2018-2019.

Thema’s als ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘flexibiliteit’ blijven hoog op de agenda van Apollo Vredestein staan. Over deze onderwerpen zal de bandenproducent een “nadrukkelijk overleg” met haar medewerkers en sociale partners voeren.

Tags: , , , , ,

Combinatie apk en onderhoud…Greenwheels wil autodelen voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties