fbpx
bekeken: 887 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ALD Automotive opent Mobility Design Center

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 14 oktober 2020, 13:35

Leestijd: < 1 minuut

ALD Automotive heeft het Mobility Design Center geopend, een interactieve ruimte waar organisaties tijdens een workshop hun mobiliteitsvisie kunnen uitwerken. Zo moeten de kosten van mobiliteit direct inzichtelijk worden.

De leasemaatschappij zegt veel vragen te krijgen van klanten die – mede door het vele thuiswerken – hun mobiliteitsbeleid opnieuw willen inrichten. Lonneke van der Horst, namens ALD Automotive mede-initiatiefnemer van het Mobility Design Center: “We merkten dat er binnen organisaties ideeën zijn voor een ander mobiliteitsbeleid en dat zij goed weten welke kant zij hiermee op willen. Alleen is de stap naar de praktijk vaak lastig te concretiseren. Samen met wagenparkbeheerders, HR-managers en directieleden kunnen we dit nu helder in kaart brengen.”

Alternatieve vervoersvormen

ALD Automotive lanceerde eerder al het Mobility Experience Center, om organisaties vooral te inspireren, met trendfilms en businesscases. In het nu geopende Mobility Design Center kunnen bezoekers meteen aan de slag met het vormgeven van het beleid. Door met interactieve tools verschillende variabelen in kaart te brengen en daarmee te schuiven, blijkt direct het effect. Bijvoorbeeld de kosten en CO2 bij de overstap naar meer elektrisch rijden, meer fietsen of meer thuiswerken. Ook worden woon-werkafstanden van medewerkers inzichtelijk gemaakt, zodat beter valt in te schatten wat de potentie is van alternatieve vervoersvormen.

Scenario’s

Bij de workshops wordt gebruik gemaakt van werkelijke data van het bedrijf zelf, legt Van der Horst uit. “Gezien de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en het beperken van bezoek en contact is het ook mogelijk om een online workshop te plannen. Maar online of niet, organisaties kunnen zonder meer direct aan de slag met een aantal concreet uitgewerkte scenario’s.”

Tags: , , , ,

Aftersalesomzet plust 2,7…Focwa start online…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties