fbpx
bekeken: 3616 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

ALD neemt leasetak van Stern over

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 1 maart 2019, 17:58

Leestijd: < 1 minuut

Leasemaatschappij ALD Automotive neemt de leaseactiviteiten van Stern over. ALD en Stern Groep hebben daartoe op 1 maart 2019 een overeenkomst getekend.

Het gaat om een leasevloot van dertienduizend voertuigen. ALD ziet daarmee de leasevloot toenemen tot ruim 65.000 voertuigen.

Onderhoud en schadeherstel

Eerder werd al aangekondigd dat beide partijen op exclusieve basis met elkaar in  gesprek waren. Belangrijk onderhandelingspunt was een SLA, waarbij ALD nieuwe leaseauto’s die in de merkenportfolio van Stern Groep zitten, zal afnemen bij Stern. Ook onderhoud en schadeherstel zal door ALD bij de betreffende Stern-ondernemingen, waaronder Stern Point worden ondergebracht. Stern is Nederlands enige beursgenoteerde dealergroep en staat in de laatst verschenen Aumacon Top 100 van Nederlandse dealergroepen op de eerste plaats. Die positie is inmiddels naar Van Mossel gegaan.

Aandeel

Bij het sluiten van de AEX stond het aandeel Stern op 17 euro. Dat betekent een marktkapitalisatie van bijna 100 miljoen euro. De opbrengst van Stern Lease is ruim tachtig miljoen euro wat eigenlijk ‘bewijst’ dat het Stern-aandeel sterk is ondergewaardeerd. Een koersdoel de komende dagen van 25 euro plus lijkt daarom reëel. Wel mede afhankelijk of Stern zal besluiten om de euro’s te investeren dan wel – deels – te gebruiken voor een dividend-ronde.

Tags: , , ,

Looneis van 5% voor…Tesla wil retailvestigingen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Roel Hindriks: 2 maart 2019 om 11:51

Tachtig miljoen voor 13.000 leasecontracten is een giga bak met geld, dat is ruim 6.000 Euro per contract.
Kijkend naar de prijs per contractmaand: bij nog gemiddeld 20 maanden leaseperiode te gaan betekent die overnamesom dat er voor elke contractmaand ruim 300 Euro wordt betaald.
Ik heb de indruk dat er meer speelt dan allen de verkoop van de contracten-portefeuille, Zowel Van der Kwast als Bal heeft een enorme ervaring en prima track-record en zal niet anders dan tot een verantwoord besluit komen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties