12 miljoen winst voor NLE

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) heeft in 2016 een bruto bedrijfsresultaat geboekt van 22,8 miljoen euro. De nettowinst steeg naar 12 miljoen euro.

In 2005 werd de NLE opgericht als relatief traditionele energieleverancier. Eind 2016 ging NLE naast elektriciteit en gas ook internet, televisie en telefonie leveren. Inmiddels is NLE ook actief op het gebied van elektrisch rijden en bereidt het zich voor op een verdere uitbreiding van de dienstverlening. “Wij denken dat de toekomst van de energiemarkt in meer ligt dan alleen energielevering”, aldus Harald Swinkels, CEO van NLE. “Het energiebedrijf van de toekomst zal vooral een datadienstverlener worden. Door daar nu al op in te spelen bouwen wij een voorsprong op ten opzichte van de traditionele spelers in deze markt. In het afgelopen jaar hebben wij dan ook geïnvesteerd in app-ontwikkeling, hebben we snellaadstations geopend en hebben we een positie ingenomen in de markt voor elektrische mobiliteit.” Begin 2016 zette NLE samen met MisterGreen Electric Lease een inkoopcombinatie op die zich ten doel stelde zo snel mogelijk duizend Tesla’s Model 3 op de Nederlandse weg te zetten. Daar zijn er nu nog 31 van beschikbaar. Ook de opening van snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen, waar in mei 2016 mee begonnen werd, kwam voort uit de samenwerking met MisterGreen Electric Lease.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters