1350 euro voor aannemen leerling

Een aan de autobranche gerelateerd bedrijf dat een leerling aanneemt en verder opleidt kan voortaan een premie van maximaal 1350 euro tegemoet zien. Met die toezegging moet onder meer de jeugdwerkeloosheid worden aangepakt.

De leerlingpremie is een van de producten uit het sectorplan van Bovag, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie en is door Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk geïntroduceerd. Met de leerlingpremie maken sociale partners het nog aantrekkelijker voor bedrijven in de mobiliteitsbranche om leerlingen aan te nemen.

Jacqie van Stigt, landelijk bestuurder van FNV Metaal  over het sectorplan: “Ik ben blij dat de wensen die werknemers in de motorvoertuigen hebben geuit voor opleiding en ontwikkeling als vakman of vrouw nu ook worden verzilverd. Hun arbeidsmarktpositie wordt hiermee versterkt. Met mogelijkheden voor jongeren om goed te worden begeleid door ervaren werknemers, meer mogelijkheden om mensen te ondersteunen om van werk naar werk te komen, door sollicitatietrainingen en omscholingsmogelijkheden.”

Bertho Eckhardt, bondsvoorzitter Bovag: “We gaan bedrijven helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. We geven ze inzicht in nieuwe ontwikkelingen en reiken ze hulpmiddelen aan om veranderingen in de bedrijven door te voeren. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *