20 procent afhankelijk van China

Het adviesbureau Roland Berger heeft berekend dat bijna 20 procent van de inkomsten van Europese toeleveranciers afhankelijk is van de Chinese markt. De Chinese automarkt bedroeg in 2010 meer dan elf miljoen voertuigen, in 2015 worden 18 miljoen registraties verwacht. De groei zal dus iets teruglopen ten opzichte van de laatste tien jaar.

Volgens het bureau zullen Europese toeleveranciers hier rekening mee moeten houden in hun prognoses voor 2011. Bovendien verplaatsen autofabrikanten steeds meer productiecapaciteit naar China. Hieruit volgt sterke druk voor de OEM’s, onderdelen kunnen rechtstreeks besteld worden in China.

Tussen 2001 en 2007 kende China jaarlijks een groei van 35 procent. Dit daalde flink in 2008 door de economische crissis. Een jaar later stimuleerde de overheid de verkoop, waardoor er 50 procent meer auto’s verkocht werden.

Download hier het volledige rapport van adviesbureau Roland Berger >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.