200.000 auto’s op winterbanden zomer in

Terwijl in Nederland zomerse temperaturen van 30 graden worden bereikt, rijden nog altijd ruim 200.000 automobilisten op winterbanden. Dit constateert Euromaster. Onwetendheid bij de automobilist, het slechte weer van de afgelopen maanden en uitstelgedrag worden hiervan als oorzaak genoemd.

Eén op de drie auto’s rijdt op winterbanden in Nederland en zou omstreeks de maand maart weer naar zomerbanden moeten wisselen. Het niet op tijd wisselen naar zomerbanden zorgt voor snellere slijtage van de winterbanden en kan voor onveilige situaties zorgen. Winterbanden hebben in de zomer een langere remweg. Bovendien hebben winterbanden een grotere rolweerstand waardoor het brandstofverbruik toeneemt.

Winterbanden oprijden

Jos Gesthuizen, operationeel directeur Euromaster: “Ondanks dat we er alles aan doen om automobilisten te herinneren aan de bandenwissel heeft vijf tot acht procent nog geen afspraak gepland. Dit aantal ligt iets hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Eén van de redenen is het slechte weer van de afgelopen twee maanden. Automobilisten zijn zich bij slecht weer veel minder bewust van de noodzaak om tijdig te wisselen. Daarnaast is er altijd een kleine groep die bewust langer doorrijdt op winterbanden met als argument de zomerbanden te sparen. Het gaat hier vaak om winterbanden die bijna zijn versleten en het volgend winterseizoen niet meer halen. Uiteraard is er altijd een groep die de bandenwissel gewoonweg vergeet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.