50 jaar Inter-Sprint banden

Wat in 1965 is begonnen als een ‘stapeltje banden’ op de Feyenoordkade in Rotterdam is nu, 50 jaar later, uitgegroeid tot één van de grootste distributeurs van banden en wielen in Europa. Onder de naam ‘Autobanden De Sprint’ werden vanuit een eenvoudig bedrijfslocatie in eerste instantie alleen autobanden aan de particulier verkocht.

Nu, een halve eeuw later is “Autobanden De Sprint” uitgegroeid tot “Inter-Sprint”, een van de meest toonaangevende en gerenommeerde internationale spelers in de autobandendistributie.
Het eenvoudige basis idee om te starten met verkoop van banden aan de particulier tegen scherpe prijzen was slechts het begin van het realiseren van het uiteindelijke doel; het nationaal en internationaal distribueren van autobanden en later ook wielen.
De overtuiging dat het Nederlandse en Europese wagenpark explosief zou gaan groeien vormde de basis hiervoor

Door het continue inspelen op de markbewegingen zonder daarbij de eigen visie en bedrijfsstrategieën uit het oog te verliezen is Inter-Sprint uitgegroeid tot één van de marktleiders in de branche met een zeer sterke concurrentiepositie. Op industrieterrein Moerdijk is een indrukwekkende bedrijfslocatie ontstaan met een directe toegang tot een havenkade en een eigen containeroverslag van waaruit geheel Europa van banden en wielen kan worden voorzien.

Trouwe klanten

Als je autobanden verkoopt ligt het voor de hand dat ook stalen en lichtmetalen wielen worden toegevoegd aan het assortiment. Vanuit de dochteronderneming Inter-Tyre worden in eerste instantie losse wielen geleverd aan de vakhandel. Al snel blijkt dat het kunnen leveren van compleet gemonteerde band/wielcombinaties een extra verkoopargument is. Naast het handmatig monteren is er geïnvesteerd in een vol automatische montagemachine die het mogelijk maakt om grote aantallen compleet gemonteerde sets in zeer korte tijd te kunnen leveren. Een paar jaar geleden is deze dienstverlenging verder uitgebreid met het leveren van complete sets aan de Nederlandse auto importeurs.

Een imposant resultaat wat Inter-Sprint mede aan de grote groep trouwe klanten te danken heeft. ‘Veel klanten zijn van het eerste uur maar zeker ook steeds meer nieuwe relaties die ons als leverancier weten te vinden en te waarderen. Wij vinden het logisch om bij het bereiken van deze mijlpaal, iedereen te bedanken voor de jarenlange klandizie en het in ons gestelde vertrouwen’ aldus een woordvoerder van Inter-Sprint. ‘Speciaal voor de klanten heeft Inter-Sprint daarom een feestelijke loterij-actie ontwikkeld waarbij de klanten in de maanden mei, juni, juli en augustus mooie prijzen kunnen winnen.

Kijk op www.inter-sprint.nl voor een gedetailleerde en chronologische weergave van de afgelopen 50 jaar. Tevens vindt u hier meer informatie over de feestelijke loterij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *