500 Ford Mustangs naar Zandvoort

Ford viert op 7 september de vijftigste verjaardag van de Mustang op Circuit Park Zandvoort met de grootste Nederlandse bijeenkomst ooit. Naar schatting 500 exemplaren zullen aanwezig zijn. Daarnaast word de nieuwe 2015 Ford Mustang gepresenteerd.

Sinds zijn introductie in 1964 zijn er al meer dan negen miljoen exemplaren van de Ford Mustang verkocht. Reden voor Team Mustang Center Nederland (TMCN) om op Circuit Park Zandvoort een groots evenement op te zetten om de vijftigste verjaardag van het icoon te vieren.

Reiny van Uden, voorzitter van TMCN: De Mustang is onze passie en speelt een belangrijke rol in ons leven. Wij kijken allemaal uit naar dit evenement. Zoveel Mustangs bij elkaar en ook nog eens de officiële onthulling van de nieuwe Mustang door Ford Nederland. Geweldig!”

Het jubileum van de Mustang wordt dit jaar wereldwijd gevierd. De aftrap was in april in New York, waar de nieuwe Mustang bovenop het Empire State Building werd geplaatst. De auto werd in delen via de liften naar boven vervoerd, net zoals vijftig jaar geleden met de allereerste Mustang die er zijn werelddebuut beleefde.

Download hier de tijdlijn met mijlpalen van vijftig jaar Mustang.

Meest geliefd

De Mustang is nooit officieel in Europa verkocht, maar toch staat hij volgens Autoscout 24 op de eerste plaats op de lijst van meest geliefde klassiekers. In Nederland alleen al, staan er vele duizenden Mustangs op kenteken.

Gerard Bolder, algemeen directeur van Ford Nederland: “Ook al is hij nooit officieel verkocht, toch staan er op dit moment maar liefst zo’n 4.500 exemplaren in Nederland op kenteken. Dat geeft wel aan hoe geliefd de Mustang is. De nieuwe Mustang zal wel officieel door ons op de markt worden gebracht en we hebben er hoge verwachtingen van.”

Filmster

De Ford Mustang is een ware filmster op het witte doek. Zo was de auto te zien in James Bond’s ‘Goldfinger’ en Steve McQueen’s ‘Bullitt’. Recentelijk werd daar ‘Need for Speed’ aan toegevoegd. In totaal verscheen de Ford Mustang tot nu toe in ruim 3.000 films en TV-shows.

[responsive-video identifier=”xye_upYsus8″][responsive-video identifier=”4YzdTldKvoE”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.