Familiebedrijf DIKS Autoverhuur viert op 1 maart 2024 zijn 75-jarig jubileum. Bij deze gelegenheid reikte wethouder en locoburgemeester Sofyan Mbarki de jubileumpenning van de gemeente Amsterdam uit aan het bedrijf, dat op 1 maart 1949 werd opgericht door Paul Diks.

In 1972 nam zijn zoon Ronald Diks het bedrijf over en introduceerde onder het motto ‘Meer blauw op straat’ de kenmerkende huiskleur. Tegenwoordig staat met Niels Diks de derde generatie aan het roer.

Uitbreiding

DIKS Autoverhuur is ondertussen ook niet alleen in Amsterdam actief, maar heeft uitgebreid naar Amstelveen, Almere en binnenkort Utrecht. Niels Diks is trots op de jubileumpenning: “De gemeente zegt hiermee in principe dat DIKS Autoverhuur Amsterdams erfgoed is. Een grotere eer is niet denkbaar. Het is de ultieme bekroning voor alles wat onze familie en alle medewerkers de afgelopen 75 jaar hebben opgebouwd.”

Jubileumactie

De historie van DIKS Autoverhuur is rijk aan speciale acties die de bekendheid van DIKS hebben doen toenemen. In het kader van het 75-jarig bestaan lanceert DIKS de actie ‘DIKS deelt uit’. Hierbij kunnen inwoners van Amsterdam een jaarlang een eigen deelauto voor hun straat winnen. Niels Diks: “Een huurauto is een deelauto en wij leveren graag onze bijdrage aan meer ruimte voor groen op straat, zoals we dat al 75 jaar doen. Het gros van de Amsterdammers heeft ooit wel eens een auto bij ons gehuurd en dat heeft vaak ook tot mooie verhalen en herinneringen geleid. We roepen iedereen op zijn DIKS-verhaal met ons te delen en aan te geven waar zij graag hun ‘eigen’ nieuwe deelauto willen hebben. Want hoewel de stad vol lijkt te staan met deelauto’s, zijn er nog genoeg Amsterdammers die er geen binnen bereik hebben. De winnaar mag die auto sowieso een jaar lang gratis gebruiken.”

Foto: Facebook DIKS Autoverhuur.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties