In de tweede maand van het jaar zijn er 30.414 nieuwe personenauto’s geregistreerd, 8,9% meer dan in februari 2023 (27.930 registraties). In totaal zijn er dit jaar 64.810 auto’s geregistreerd, dat is 7% hoger dan vorig jaar (60.596 registraties). Dat blijkt uit de laatste cijfers van Koninklijke RAI Vereniging, BOVAG  en RDC.

Na een langere periode van stabilisering van de automarkt vorig jaar, tonen de cijfers van deze schrikkelmaand (we hadden een dag extra immers dit jaar) de hoogste stijging sinds maanden. De cijfers wijzen volgens de genoemde marktpartijen op een inhaalslag van de automarkt na een aantal moeizame jaren.

Volvo XC40

Kia is het meest geregistreerde merk in februari (3652 stuks) maar in de model-top-vijf staat het merk alleen op de plekken twee en vier. Toyota en Volvo ontlopen elkaar weinig in de merk-top-vijf maar Toyota komt niet voor in de lijst met de vijf best verkochte modellen en Volvo leidt die lijst met de XC40.

De top drie op modelniveau onder EV’s wordt gedomineerd door Tesla, maar de bestverkochte auto is een Volvo: de XC40. Die is in zijn eentje goed voor grofweg evenveel exemplaren als Tesla met de modellen 3 en Y. De Kia Niro en Peugeot 208 maken de top vijf compleet.

Met bijna dertig procent blijft hybride (exclusief de plug-ins) de populairste aandrijfvorm, kort voor de volledig elektrische exemplaren en benzine-auto’s, die goed zijn voor respectievelijk 27,3 en 27,1 procent marktaandeel. Die plug-inversies zijn goed voor 14,1 procent. Diesel doet het tegenwoordig nauwelijks beter dan LPG, de marktaandelen zijn respectievelijk 0,9 en 0,8 procent.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties