Volkswagen viert de verjaardag van de Golf: de productiestart van de allereerste versie had plaats op 29 maart 1974, vandaag dus vijftig jaar geleden. Blijkens de door ons geraadpleegde RDC-data rijden er nog drie van dat eerste bouwjaar in ons actieve wagenpark rond. Maar hoe ziet het park er verder uit?

Als we alle brandstofversies en modeluitvoeringen combineren dan stokt de teller bij 303.630 stuks. Let wel: 86 procent daarvan is de klassieke versie, de rest bestaat uit de hogere Plus en Sportsvan versies. Het merendeel betreft particulier geregistreerde exemplaren, niet verwonderlijk gezien de hoge leeftijd van het merendeel van de auto’s. Lease is nog goed voor zo’n 16.500 stuks. Vlooteigenaren en klein zakelijk voegen er nog eens negenduizend aan toe.

Was de Golf Diesel ooit het broodje van de bakker en alomtegenwoordig, zeker in het grijs, tegenwoordig is dat veel minder het geval. Met 239.167 stuks is benzine nog altijd de belangrijkste brandstof, gevolgd door 32.625 diesels. Hybride en vol-elektrisch zijn samen goed voor bij 31.000 stuks waarvan een derde vol-elektrisch. Met 560 LPG-auto’s en 261 CNG-versies zijn we er nog altijd niet, want er rijden er ook nog 36 op biobrandstof.

Voor een volledige analyse: lees het april-nummer van Aftersales Magazine dat verschijnt op 16 april. Nog geen ontvanger en werkzaam in de autobranche? Regel het vandaag nog!

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties