Diks Autoverhuur heeft de vestigingen en het wagenpark van regionaal autoverhuurbedrijf Van Dusschoten & Van Ginkel in Zeist en Amersfoort overgenomen. Daarmee groeit Diks uit tot een verhuurbedrijf met 1450 voertuigen en 10 vestigingen. Het personeelsbestand stijgt door de fusie naar 120 medewerkers, waarbij alle medewerkers van Van Dusschoten & Van Ginkel in de nieuwe bedrijven actief blijven.

Niels Diks, directeur Diks Autoverhuur & Autodelen: “Er zijn veel overeenkomsten tussen onze bedrijven: beide zijn we een familiebedrijf dat hun oorsprong vindt in de jaren 40, en we delen belangrijke kernwaarden en ambities. De snel veranderende markt heeft ons samengebracht, zodat we kunnen blijven groeien en innoveren. Daarbij zijn stabiliteit en continuïteit de belangrijkste uitgangspunten. De toevoeging van de twee vestigingen is overigens een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met het 75-jarig bestaan van Diks Autoverhuur.”

Autodelen

Met het oog op de toekomst heeft Diks onlangs een nieuwe website en app gelanceerd. In de app komt binnenkort ook autodelen beschikbaar, waarmee het bedrijf een breed scala aan flexibele mobiliteitsoplossingen te bieden heeft voor de korte termijn, variërend van een uur tot een jaar.

Het bedrijf gelooft in de kracht van huren en delen. Het biedt volgens Diks niet alleen financiële voordelen, maar is ook beter voor het milieu en draagt met het flexibele karakter bij aan het creëren van meer ruimte in de stad. Immers is er minder noodzaak voor het eigen bezit van een voertuig.

Na de inlijving van Van Dusschoten & Van Ginkel door Diks blijft directeur Gerard Spoor van Van Dusschoten & Van Ginkel aan boord als technisch directeur en mede-eigenaar. Gerard Spoor: “Deze samenvoeging betekent ook een geweldige stap vooruit voor ons bedrijf. Onder de vlag van Diks Autoverhuur & Autodelen kunnen we onze klanten een grotere variatie aan diensten en een nog betere service bieden, terwijl we trouw blijven aan onze eigen waarden en tradities. Ik kijk uit naar de toekomst en het verder versterken van de goede band die we nu al met onze klanten hebben.”

Investeren

Remon Lustenhouwer van Marktlink, die de overname heeft begeleid, ziet dat de bereidheid bij autoverhuurbedrijven stijgt om de onderneming over te dragen aan andere partijen. “Dat komt omdat de autoverhuursector elektrificeert, als antwoord op de maatschappelijke behoefte aan duurzaamheid. Dat zorgt voor stevige investeringen in de vloot en laadinfrastructuur op de vestigingen. Daarnaast wil de consument worden voorzien in alle online gemakken met een goede website en app, waardoor software en online zichtbaarheid steeds belangrijker worden. Nederlandse familiebedrijven zoals Diks kunnen hierin een goede oplossing zijn, omdat deze investeringen reeds zijn gemaakt en nieuwe partners daar gebruik van kunnen maken.”

Op de foto van links naar rechts: Niels Diks, Ronald Diks, Gerard Spoor (Fotograaf: Bastiaan Musscher)

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties