Foto: Sunny Cars

De gemiddelde prijs van een huurauto bij autoverhuurbedrijf Sunny Cars is in de eerste maanden van het gebroken boekjaar 2023/2024 gedaald tot 466 euro. Een jaar geleden was dat nog 536 euro.

“Zelfs de uitzonderlijk hoge prijzen in de Verenigde Staten dalen licht. Met een gemiddelde huursom van 943 euro ligt deze echter nog steeds ver boven het gemiddelde”, aldus Hans Knottnerus, algemeen directeur Nederland, België en Frankrijk van Sunny Cars.

“Het tekort aan huurauto’s dat na de pandemie ontstond, leidde tot een prijsexplosie in 2022. De markt is nu weer langzaam tot rust gekomen en de huursommen zijn in 2023 gestabiliseerd op een lager niveau.”

Vroegboeken

Een tweede trend die Sunny Cars signaleert, is dat klanten steeds vroeger een huurauto boeken. Sunny Cars noteert een aantal boekingen dat in december 2023 maar liefst 60 procent hoger lag dan in het jaar daarvoor.

De toekomst ziet Sunny Cars zonnig tegemoet. “Dankzij een sterk boekjaar zijn we in staat om verdere toekomstgerichte investeringen te doen. Want de winst blijft binnen het bedrijf. Hierdoor kunnen we ons richten op hoge kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ons doel is dan ook het aantal van 785.000 boekingen van afgelopen boekjaar te evenaren”, aldus Knottnerus.

Foto: copyright Sunny Cars.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties