78.000 bezoekers Automechanika

Automechanika Frankfurt heeft bij het sluiten op de slotdag in totaal 78.000 bezoekers uit 175 landen weten te trekken. 2.804 bedrijven uit 70 landen stelden vijf dagen lang hun producten en diensten tentoon in 19 hallen en op het buitenterrein.

Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt: “Het gaat duidelijk de goede kant op. Samen met onze klanten en onze internationale partners zijn we optimistisch over de toekomst: niets kan de plaats van beurzen innemen. De sterke internationale component onder exposanten uit 70 landen en bezoekers uit 175 landen maakt duidelijk dat de internationale automotive aftermarket terug is in Frankfurt. De deelnemers maakten ook optimaal gebruik van de nieuwe netwerkmogelijkheden om elkaar eindelijk persoonlijk te ontmoeten en nieuwe zakelijke contacten te leggen.”

De hoge bezoekerstevredenheid van 92% toont volgens de organisatoren duidelijk aan dat de aandachtsgebieden op de Automechanika van dit jaar precies zijn wat de industrie zocht: vooral de toenemende digitalisering, remanufacturing, alternatieve aandrijfsystemen en elektromobiliteit stellen autowerkplaatsen en -handelaars voor grote uitdagingen. Voor het eerst werden er meer dan 350 evenementen aangeboden, waaronder presentaties van nieuwe marktpartijen en gratis workshops voor automotive professionals.

  • 20 september 2022 om 10:36
    Permalink

    Nogal een positieve weergave van de beurs.
    Met weinig exposanten die veel kleiner staan, veel lege plaatsen in de beurshallen en weinig bezoekers heb ik het heel anders ervaren als eerdere edities.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *