Aandeelhouders Koops Furness eisen miljoenen van EY

De twee aandeelhouders van de failliete autodealer Koops Furness eisen zes miljoen schadevergoeding van accountant Henk Hokse van EY. Koops Furness kreeg het bedrag als lening verstrekt doordat Hokse een te florissant beeld had geschetst van het bedrijf. Een maand later ging het bedrijf alsnog failliet.

“Als de EY-accountant zijn werk fatsoenlijk had gedaan, hadden zij nooit besloten er nog zes miljoen euro in te steken.” Dat zegt Willem Jan van Andel, de advocaat van de beide aandeelhouders, tegen het FD.

Schikking

De aandeelhouders, de familie Koops en verzekeraar TVM, sturen nu aan op een schikking. “Maar als er met EY niets valt te regelen, volgt in de loop van het vierde kwartaal een dagvaarding waarin wij een schadevergoeding van zes miljoen eisen.” De aandeelhouders voelen zich, aldus het FD, gesterkt door een uitspraak van de Accountantskamer. De tuchtrechter berispte Hokse al eerder vanwege talrijke tekortkomingen in de jaarrekeningcontrole 2012 en 2013 van koops Furness.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters