Aanhangwagens weer in trek

De dip in de verkoop van aanhangwagens lijkt definitief voorbij. De Nederlandse aanhangwagenbedrijven verkochten in het eerste kwartaal 4.026 nieuwe aanhangers (plus 9 procent) en 2.144 gebruikte exemplaren (plus 14 procent). Blijkt uit cijfers Bovag en RDC.

De dalende lijn die in 2009 na het uitbreken van de financiële crisis werd ingezet lijkt daarmee definitief te zijn doorbroken. De aanhangwagenbranche heeft echter nog een lange weg te gaan tot het niveau van vóór de crisis; in 2007 en 2008 werden om en nabij de 25.000 nieuwe aanhangers op jaarbasis verkocht.

Ook de markt voor tweedehands aanhangwagens pikt een graantje mee van het toegenomen ondernemersvertrouwen. De verkoop van gebruikte exemplaren steeg in het eerste kwartaal met 14 procent tot 2.144 stuks. In heel 2014 werden 7.896 occasions door de vakhandel verkocht; net als bij de nieuwverkoop een stijging van 12 procent ten opzichte van 2013. Zowel nieuw als gebruikt wordt de markt aangevoerd door vier Brabantse fabrikanten, die samen bijna 50 procent marktaandeel vormen: Hapert, Saris, Anssems en Henra. Over de hele linie is de verkoop van aanhangwagens voor het vervoer van boten, auto’s, paarden en bouwmaterieel toegenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.