Aanpassing onderdelengarantie Kia

Autofabrikant Kia heeft haar garanties op onderdelen op één lijn gesteld. Voortaan geldt er met terugwerkende kracht een termijn van 24 maanden op alle gemonteerde onderdelen. Kia doet de aanpassing nadat zij van Bovag een brief ontvangen heeft, waarin zij aangesproken wordt op het feit dat het merk twee garantietermijnen hanteerde.

Op de door de dealer gemonteerde onderdelen gold eerst 24 maanden garantie en voor de losse verkoop en montage elders maar zes maanden. Bovag wees Kia vorige week publiekelijk op dit feit, omdat concurreren met garantievoorwaarden niet mag. De importeur liet daarop weten dat het garantieverschil per ongeluk in de nieuwe garantieboekjes is blijven staan en dateert uit het verleden.

Kia heeft nu de toezegging gedaan één garantietermijn van 24 maanden te gaan hanteren en dat de boekjes aangepast worden. De dealers en erkende reparateurs worden hierover geïnformeerd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *