Acea: helft laadpunten EU in twee landen

Nederland en Duitsland zijn gezamenlijk goed voor bijna 50 procent van alle laadpunten voor elektrische auto’s in de EU. Dat blijkt uit cijfers van koepelorganisatie Acea.

Nederland heeft met 90.000 laadpunten en Duitsland met 60.000 laadpunten dan wel het grootste aandeel in laadpunten; in oppervlakte beslaan beide landen samen slechts 10 procent van het grondgebied van de EU. Op heel Cyprus bijvoorbeeld zijn er maar 57 laadpunten en op Malta 98. En in een land als Roemenië, zeven keer zo groot als Nederland, bevindt zich slechts 0,4 procent van alle laadpunten in de EU.

Dwang

Hoewel er de afgelopen vijf jaar een 180 procent toename is geweest in het aantal laadpunten is het totale aantal van 307.000 bij lange na niet voldoende. Acea heeft berekend dat er tegen 2030 6,8 miljoen openbare laadpunten nodig zijn om in dat jaar de 55 procent reductie in CO2-uitstoot te kunnen realiseren. Acea roept de Europese Commissie dan ook op om landen te dwingen hun infrastructuur voor alternatieve brandstoffen op orde te brengen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.