ACEA voor TTIP overeenkomst

De Europese autofabrikanten denken miljarden euro’s te kunnen bezuinigen als het (overigens ook omstreden) zogenoemde TTIP-verdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten wordt gesloten.

Op jaarbasis zal er volgens een rapport van het Center for Automotive Research (CAR) , twee tot vier miljard euro bespaard worden met het op één lijn brengen van bijvoorbeeld de veiligheidseisen die aan nieuwe auto’s worden gesteld (typegoedkeuringen).

Niet alleen de industrie profiteert, ook de consument stelt ACEA. Met die opstelling toont ACEA zich ook een voorstander van het EU-beleid in deze, hoewel nog niet alle leden achter het TTIP-verdrag staan. Eerder liet Ford al weten het TTIP-verdrag te steunen.

ACEA heeft op dit moment omgekeerd ook alle support nodig van de Europese Commisie. Niet in de laatste plaats naar aanleiding van de dieselaffaire(s), maar ook die rond de regievraag ten aanzien van de datastromen die auto’s genereren (telematica-dossier). Het CAR-rapport komt uit op het moment dat de TTIP-besprekingen in Brussel plaatsvinden. De timing van de autofabrikanten is dus niet verkeerd.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.