Acea vraagt Europa hulp

Acea, de belangenvereniging voor autofabrikanten, heeft de Europese bestuurders hulp gevraagd om de tendens van massa-ontslagen in de autobranche tegen te gaan. Steeds meer autofabrikanten schroeven hun productie terug en moeten personeel laten gaan.

Tussen 2007 en eind dit jaar is het aantal nieuwregistraties van auto’s in Europa met meer dan drie miljoen gedaald. Sinds 1995 is 2012 het slechtste jaar geworden met de afzet van zo’n 12 miljoen auto’s. In 2007 werden er nog 15,5 miljoen nieuwe auto’s aan de man gebracht.

Oproep

Ivan Hodac, secretaris-generaal bij Acea: “De autoverkoop komt in de nabije toekomst niet terug op het niveau van voor de crisis, als de industrie zich niet aanpast aan de bestaande overcapaciteit.” Er zou 25 tot 30 procent overschot zijn.

De taak van de EU is om de sociale en economische effecten van deze herstructurering te beperken en zoveel mogelijk banen te behouden. Zij heeft enkele maatregelen opgenomen in het plan ‘Cars 2020’. Dit plan focust op lange termijn afspraken en investeringen, maar zou volgens Acea onvoldoende effect hebben.

De belangenvereniging roept de Europese commissie ook op om goed te kijken naar haar regels over typegoedkeuringen en investeringen in zuinige en schone voertuigen. “Slimmere, meer gecoördineerde en gestroomlijnde regelgeving is nodig om de competitiekracht van de automotive industrie te versterken”, aldus Hodac.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *