ALD Automotive groeit in stabiele leasemarkt

Leasemaatschappij ALD Automotive noteert tot nu toe over 2015 een groei van negen procent en komt daarmee boven de 25.000 voertuigen in Nederland. Volgens Carel Bal, directeur van ALD Automotive, geeft vooral innovatie een belangrijke impuls aan de groei.

ALD Automotive voegde onlangs als eerste grote leasemaatschappij de high speed e-bike toe aan het assortiment. De vlootovername van Munsterhuis Lease, private lease en uitbreiding van white label partnerships met automerken zijn andere belangrijke groeifactoren.

Bal verwacht door de nieuwe regelgeving rondom bijtelling dat de groei in de eerste maanden van 2016 stagneert om zich daarna weer te herstellen. “Op de langere termijn zien we vooral impact op de samenstelling van de Nederlandse leasevloot en een extra vraag ontstaan naar private lease. Onze verwachting is dat de zakelijke markt stabiel blijft en dat de particuliere markt sterk zal groeien.”

Het doel van ALD Automotive om door te groeien naar 30.000 contracten blijft daarom onveranderd. Carel Bal: ”Die groeidoelstelling gaan we realiseren door in te zetten op innovatie, nieuwe partnerships en een brede marktbenadering via dealers, persoonlijke verkoop en online.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.