Alliance Automotive neemt grossier Knoll over

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group (AAG) heeft de overname afgerond van alle aandelen in de Duitse grossier Knoll, inclusief Transport + Logistik Schleiz. Tegelijkertijd werden delen van Manfred Knoll Holding GmbH & Co. KG overgenomen als onderdeel van een activatransactie.

Knoll is voor het grootste deel in het bezit van Manfred Knoll, die het bedrijf al meer dan zestig jaar leidt. Knoll beschikt over een landelijk dekkend netwerk van achttien distributiecentra. Knoll, met hoofdkantoor in Bayreuth, genereerde in 2021 een netto-omzet van 107 miljoen euro. Fabian Roberg, ceo van AAG Duitsland: “Knoll is een bedrijf met een lange succesvolle geschiedenis en heeft sterke banden met zijn klanten. Knoll en AAG hebben veel dingen gemeen, zoals gezamenlijke leveranciers, een gedeelde bedrijfscultuur en een sterke binding met werknemers en zakenpartners. Vanwege deze gemeenschappelijke achtergrond geloof ik dat Knoll en AAG de beste voorwaarden hebben om samen succesvol te zijn in de markt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we nieuwe groeimogelijkheden in onze markten zullen ontwikkelen.”

Groei

Knoll is ervan overtuigd dat de overname door AAG hen de benodigde middelen verschaft voor verdere groei. Manfred Knoll, ceo van Knoll: “We zijn trots op de prestaties van Knoll sinds de oprichting in 1930, waardoor we een van de toonaangevende leveranciers van auto-onderdelen op de Duitse markt zijn geworden. We zijn erg blij om samen te werken met een van de toonaangevende bedrijven in Europa om Knoll en zijn werknemers voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen van onze industrie in de komende jaren.”

De mededingingsautoriteiten moeten nog wel hun goedkeuring aan de overname geven. Ook vindt nog overleg plaats met de relevante werknemersvertegenwoordigingsorganen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3518 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.