Ames eerste VW-dealer met betalen per Tikkie

Autobedrijf Ames biedt als eerste Volkswagen-dealer in Nederland de mogelijkheid om een nieuwe auto, occasion of onderhoud af te rekenen met het betaalsysteem Tikkie. Meerdere klanten rekenden inmiddels op deze manier af.

Tikkie is een initiatief van ABN Amro en tot nu toe veelal gebruikt door particulieren onderling, om lagere bedragen aan elkaar te voldoen, bijvoorbeeld na een diner. Het grote voordeel is dat de klant niet langer het IBAN-nummer en de factuur-informatie over hoeft te typen. Uit onderzoek onder klanten op dasweltauto.nl, het online occasion portal van Volkswagen-dealers, blijkt dat 43 procent van de klanten interesse heeft om hun nieuwe auto af te rekenen door middel van een Tikkie. Voor dealerbedrijf Ames reden om de dienst per direct aan te bieden. Momenteel wordt bekeken om de betaalwijze bij meerdere VW-dealers in Nederland beschikbaar te maken voor klanten.

Na de levering van de auto of de onderhoudsbeurt ontvangt de klant de factuur en een sms of e-mail met een betaalverzoek per Tikkie. Betalen op deze manier is volgens Volkswagen makkelijk, minder foutgevoelig en veiliger: de klant hoeft niet fysiek gebruik te maken van een betaalterminal.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.