ANWB richt Intelematics Europe op

ANWB zet een vervolgstap op het gebied van connected cars door samen te werken met Australische, Britse en Oostenrijkse zusterclubs. Het gezamenlijk opgerichte bedrijf Intelematics Europe zal diensten hieromtrent ontwikkelen in Europa. Dit in navolging van de Australiërs en de Amerikanen, die onlangs met elkaar Intelematics North America hebben opgericht.

Intelematics Australia levert sinds 1999 telematicadiensten en is destijds opgericht door de Australische zusterclubs. ANWB is nu twee jaar bezig met de ontwikkelingen op het gebied van connected cars en heeft inmiddels ongeveer duizend dongels (de gebruikte techniek is van Delphi) uitgezet in auto’s van leden.

In een app beschikken gebruikers over statusgegevens van hun auto (zoals de accuspanning en eventuele foutcodes), maar ook ritregistratie en live tracking is een onderdeel van de dienst, net als ecorijtips.

Veruit het merendeel van de deelnemers is man, slechts acht procent is namelijk vrouw. De leeftijdsspreiding blijkt echter vrij evenwichtig, al zit meer dan de helft tussen 26 en 55 jaar oud, zo blijkt uit cijfers die senior productmanager Bas Jansen presenteerde tijdens een telematica-meeting van Automotive Insiders in december.

Slechts vijf procent blijkt daadwerkelijk foutcodes te hebben gekregen tijdens de pilot en meer dan eenderde vindt de ritregistratie de meest waardevolle functie. Bijna vier op de tien gebruikers geeft aan in het algemeen bezwaar te hebben tegen het gebruik van persoonlijke data door partijen die een telematicadienst aanbieden, maar een evengrote groep is bereid die wel met ANWB te delen. Dat is beduidend meer dan het percentage dat deze data met autofabrikanten zegt te willen delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.