Anwb start met Connected Car

Na 5 miljoen proefkilometers met 500 auto’s  lanceert de Anwb een nieuwe dienst: Connected Car laat zien waar de auto zich bevindt, en geeft ook informatie door over het rijgedrag van de bestuurder en  de technische staat van de auto. 

Met deze dienst wordt de datastroom die door moderne auto’s gegenereerd wordt, via een verbinding met het internet verwerkt in overzichten. Deze overzichten worden vervolgens doorgestuurd naar de computer of smartphone van de bestuurder. Deze informatie helpt bestuurders niet alleen om zuiniger en veiliger te rijden, maar brengt ook technische mankementen aan het licht, zoals een niet goed functionerende accu. De gesignaleerde problemen kunnen zo tijdig worden verholpen en daarmee wordt pech langs de weg voorkomen.

De bond verwacht dat er nog een veel groter assortiment aan services valt te ontwikkelen waarmee kan worden bijgedragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid en van de service en hulpverlening aan de leden. Ook kunnen autokosten hiermee worden teruggedrongen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.