ASN Almere wordt Experience Center

ASN Autoschade Almere is door de overkoepelende franchiseorganisatie gecertificeerd als Experience Center. Het gaat fungeren als proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken en equipment.

In totaal opent de groep dit jaar drie van deze centers. Aan de hand van opgedane kennis en ervaring gaan ze andere ASN-vestigingen adviseren. Aanleiding is de technologische ontwikkeling van auto’s en toenemende complexiteit om schades te herstellen. De proeftuin moet voldoende kennis en ervaring opleveren om deze auto’s ook in de toekomst goed, efficiënt en volgens de OEM-normen te kunnen herstellen. Daarbij gaat het met name om ADAS en de kalibratie ervan.

Reparatiemethoden

Ook gaat het Experience Center middels onderzoek en opleidingen de ASN-medewerkers leren werken met nieuwe reparatiemethoden volgens de voorschriften van de autofabrikant. Onderzocht wordt hoe bestaande methodieken veiliger, efficiënter en sneller kunnen gebeuren, met minimaal materiaalverbruik en slimmere procedures. Reductie van fijnstoffen bij reparatie en verduurzaming van processen in de werkplaats staan eveneens op het programma. ASN Autoschade Almere is het tweede Experience Center binnen de groep. Eerder ging Vermaire in Haarlem van start. Later dit jaar opent een derde locatie.

Foto (v.l.n.r.): Peter Hubregtse (directeur ASN Groep), Paul Vuijst (vestigingsmanager ASN Autoschade Almere) en Barbie van der Neut (receptioniste ASN Autoschade Almere).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *