Athlon Car Lease wellicht in etalage

Rabobank wil zijn eigen vermogen versterken en neemt daarom al haar dochterondernemingen onder de loep. De bank heeft Robeco al te koop gezet en overweegt nu ook om onder meer Athlon Car Lease van de hand te doen. Dit meldt het Financieel Dagblad.

De bank is bezig met een zogenaamde heroriëntatie van haar bedrijf, die in september moet zijn afgerond. Tijdens het doorlichten van de leasemaatschappij kijkt Rabobank onder meer naar het ‘kapitaalbeslag’ van dochteronderneming De Lage Landen International, waar Athlon onder valt.

Een belangrijke reden waarom de bank zijn leaseactiviteiten tegen het licht houdt, is het feit dat Athlon een veel breder mobiliteitsconcern dan alleen lease aan het worden is. Dit past eigenlijk niet bij een bank. Voorheen was een leasemaatschappij gebonden aan een bank vanwege de funding. Ing Car Lease is daar een voorbeeld van. Deze maatschappij is van ING naar Alphabet gegaan, onderdeel van BMW.

Onafhankelijk

De bank doet de inspecties, omdat het moet voldoen aan de nieuwe eisen binnen de regelgeving van Basel 3 en minder afhankelijk moet worden van de kapitaalmarkt. Onafhankelijkheid kan worden gestimuleerd door bedrijfsonderdelen te verkopen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *