Audi, BMW en Nissan kanshebber wereldtitel

Op de Autosalon van Genève 2011 zijn gisteravond de top-drie finalisten van de zevende Wereld Auto van het Jaar-verkiezing aangekondigd. De prijzenregen beslaat vier categorieën, te weten: World Car of the Year, World Performance Car, World Green Car en World Car Design of the Year.

De Audi A8, BMW 5-serie en de Nissan Leaf zijn genomineerd als finalist in de categorie World Car of the Year. Fabrikant Ferrari heeft in de categorie World Performance Car success met de 458 Italia, Mercedes-Benz met de SLS AMG en Porsche is met de 911 Turbo finalist. De prijs voor de milieuvriendelijke auto (World Green Car) gaat dit jaar naar de BMW 320d Efficient Dynamics Edition, de Chevrolet Volt of de Leaf van Nissan. Tot slot zijn de Alfa Romeo Giulietta, de Aston Martin Rapide en de Ferrari 458 Italia één van de laatste drie kanshebbers op de titel World Car Design of the Year.

De voertuigen worden beoordeeld door een internationale jury, bestaande uit 66 autojournalisten uit 24 landen. De juryleden zijn door een commissie gekozen op basis van ervaring, geloofwaardigheid en invloed. De winnaars worden op 21 april bekend gemaakt op internationale autoshow van New York.

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *