Audi-rijders het meest op de bon

Audi-rijders worden het meest op de bon geslingerd. Ze worden vooral voor te snel rijden beboet. Kia-rijders daarentegen letten het meest op hun rijgedrag. Zij krijgen de minste boetes, blijkt uit een onderzoek van Netpolis onder duizend automobilisten.

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat boetes voor te snel rijden het meest voorkomen. Zo is er een 100 procent score voor Audi-rijders. Met andere woorden: zij hebben allemaal wel eens een boete voor te snel rijden gehad. Uit het onderzoek blijkt dat de collega bestuurders – van het eveneens Duitse merk – Opel het minste aantal snelheid boetes ontvangen.

Audi-rijders hebben ook de meeste moeite met het stoppen voor een rood stoplicht. Bijna de helft (45 procent) van deze groep heeft wel eens door een rood licht gereden. Mercedes-rijders houden zich het best aan de stoplichtregels; slechts 5 procent heeft aangegeven soms door een roodlicht te hebben gereden. Ofwel: Audi-rijders ontvangen 9 keer zo vaak een boete dan Mercedes-rijders.

Braaf

Bestuurders van het Koreaanse merk Kia worden het minst op verschillende verkeersovertredingen betrapt. Deze groep heeft kennelijk het minste moeite met zich aan de verkeersregels te houden. Er valt wel iets op. De Kia-rijder noteert wel een top 3-positie (3 procent) op het rijden met een slok op achter het stuur. Alleen Seat-rijders (4 procent) en Citroen-rijders (4 procent) maken het bonter.

Automerk en overtredingen Audi-Mercedes

Automerk en overtredingen Mitsubischi-Volvo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.