Auto belangrijker door corona

Autodeeldiensten groeien dankzij corona, zo blijkt uit het vandaag gepresenteerde rapport van KPMG. Niet alleen autodelen wordt populairder door de coronacrisis, ook de eigen auto stijgt in aanzien. Voor 57 procent van de Nederlanders is de auto sinds de uitbraak van het virus belangrijker geworden.

Dat laten cijfers uit een onderzoek door Autoscout24 zien. In andere Europese landen is de auto zelfs nog meer in aanzien gestegen: in België bijvoorbeeld is 74 procent van de ondervraagden de auto belangrijker gaan vinden.

Openbaar vervoer

De auto is in de huidige tijd duidelijk een gewild alternatief voor het openbaar vervoer. Uit het onderzoek van Autoscout24 blijkt namelijk dat 71 procent van de Nederlanders momenteel het openbaar vervoer vermijdt. In België is dat zelfs 82 procent.

Minder duidelijk is of door de crisis mensen ook daadwerkelijk eerder een auto zijn gaan kopen. In Nederland zegt immers ook nog altijd 41 procent een grote uitgave te hebben uitgesteld vanwege de coronacrisis. 56 procent zegt dat de crisis geen invloed heeft gehad op de beslissing om een auto te kopen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *