Auto-industrie verwacht groei van 1 procent in 2017

De Europese koepelorganisatie van autofabrikanten ACEA verwacht dat de Europese autoverkopen in 2017 minder hard zullen groeien als in 2016. Dat liet ACEA-president Dieter Zetsche gisteren weten bij de jaarlijkse receptie van ACEA in Brussel.

In 2016 groeide de Europese automarkt nog met 6,8 procent, met een totaalverkoop van 14,6 miljoen stuks. Voor 2017 verwacht ACEA slechts een groei van rond 1 procent. “Veel zal afhangen van de ontwikkeling op macro-economische omstandigheden en politieke ontwikkelingen”, aldus Zetsche, “maar we verwachten een stabiele markt. We roepen de EU dan ook op om haar inspanningen voor een eerlijke toegang tot de wereldwijde markt te continueren.” 

Emissietests

2017 wordt verder een belangrijk jaar op het gebied van emissietests. Er komt een geüpdatet laboratoriumtest voor het meten van de uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 (WLTP), en de eerste stappen worden gezet op weg naar een nieuwe test om de uitstoot van schadelijke stoffen te meten onder werkelijke rijomstandigheden (RDE). “Beide zijn noodzakelijke maatregelen in het terugwinnen van het vertrouwen van consumenten”, stelde Zetsche, “maar moeten wel op de juiste manier geïmplementeerd worden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.